Sočna jagnjetina kao ispod sača: Grudi pečene u rerni samo za prave gurmane! (RECEPT)
1, 2 kg jagnjećih grudi
1,2 kg krompira
2 šargarepe
glavica luka
1/2 korena celera
3 čena belog luka
1 dl belog vina
ruzmarin
slatka aleva paprika
ulje
so, biber
Priprema:
Jagnjeće grudi isecite na jednake komade, stavite u posudu, začinite alevom paprikom, solju, biberom, drobljenim belim lukom, listićima ruzmarina i prelijte s malo ulja. Sve zajedno dobro izmešajte i stavite na dno vatrostalne posude, piše Lepa & Srećna.
Istim začinima i na isti način u zasebnoj posudi začinite krompir sečen na krupnije komade, luk, šargarepu i celer. Začinjenim povrćem prekrijte meso i sve podlijte belim vinom. Stavite da se peče u zagrejanu rernu, na donji nivo, na 200 stepeni, otprilike pola sata. Zatim meso premestite na povrće i pecite dalje još četrdesetak minuta.
Primjedbe
Objavi komentar