JAKO UKUSNA I BRZA POSLASTICA KOJU ĆETE STALNO SPREMATI JER JE PREFINA!

Sastojci

1 l mljeka
180g brasna
225g secera
1 vanila secer
1 velika kasika putera
naribane narandzine kore
kokos za valjanje
Priprema:
1.
Pomjesti brasno i secer u hladno mljeko i staviti da se skuha ,zatim dodati puter ,vanilin secer i narandzinu koru i kuhati jos minut dva !
2.
Pokvasiti fidzane vodom i sipati smjesu tako toplu i ostaviti na hladjenje 30 min. u frizider.
3.
Lagano prstima odvojiti krajeve pa vaditi sultanije .
4.
Valjati u kokosovo brasno i dekorisati po zelji .

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Bogata baklava sa orasima: Originalan recept iz Bosne!

Sirnica, pogodna i za zamrzavanje

VIC DANA: ŽENA TRAŽI OD MUŽA RAZVOD