NAJUKUSNIJA RIŽA SA PILETINOM…ISPROBAJTE RECEPT KOJI JE ODUŠEVIO MNOGE
Sastojci
Priprema:
1 cjelo pile
1 supena kasika ulja
1glavica crnoga luka
Priprema:
1 cjelo pile
1 supena kasika ulja
1glavica crnoga luka
zacini: vegeta,so,crvena paprika(aleva), biber ,cary u prah
250g rize(okrugle)
50g putera
jos pola glavice crnog luka
250g rize(okrugle)
50g putera
jos pola glavice crnog luka
Priprema
1.
Prvo isjeci pile na djelove i oprati ga .
U serpu sipati kasiku ulja i isjeckani crni luk da se malo proprzi ,zatim dodati komade piletine i ostale zacine ,promjesati na tisoj vatri i onda dodati 700ml vode da se kuha nekih 20 min.
2.
Dok se piletina kuha pripremiti rizu ….
U posudi staviti rizu sa vodom da se malo opere i nagrezne nekih 5 min. zatim procjediti rizu do vode
3.
1.
Prvo isjeci pile na djelove i oprati ga .
U serpu sipati kasiku ulja i isjeckani crni luk da se malo proprzi ,zatim dodati komade piletine i ostale zacine ,promjesati na tisoj vatri i onda dodati 700ml vode da se kuha nekih 20 min.
2.
Dok se piletina kuha pripremiti rizu ….
U posudi staviti rizu sa vodom da se malo opere i nagrezne nekih 5 min. zatim procjediti rizu do vode
3.
U tepsiju u kojoj ce te peci rizu i piletinu …
Staviti 50g putera rastopiti dodati jos polovinu isjeckanog crnog luka i malo proprziti .
4.
Kada se proprzi luk onda dodati i rizu pa proprziti zajedno .
5.
Zatim dodati skuhanu piletinu poredati po tepsiji na rizu i politi sve za vodom u kojoj se kuhala piletina.
6.
Peci u zagrejanoj pecnici na 220°
narvno dok ne bude riza pecena i dok sva voda ne upije ,ako mislite da nije jos gotova riza mozete dodati casu vode i dopeci !
Posluživanje
Sluziti uz zelenu salata ,pradajz ….
Staviti 50g putera rastopiti dodati jos polovinu isjeckanog crnog luka i malo proprziti .
4.
Kada se proprzi luk onda dodati i rizu pa proprziti zajedno .
5.
Zatim dodati skuhanu piletinu poredati po tepsiji na rizu i politi sve za vodom u kojoj se kuhala piletina.
6.
Peci u zagrejanoj pecnici na 220°
narvno dok ne bude riza pecena i dok sva voda ne upije ,ako mislite da nije jos gotova riza mozete dodati casu vode i dopeci !
Posluživanje
Sluziti uz zelenu salata ,pradajz ….
Primjedbe
Objavi komentar