ZA DORUČAK IDEALNO…ZAPOSLENIM DAMAMA OVO JE POSEBNO DRAG RECEPT
SASTOJCI:
1 kg krumpira
10-15 dag šunke po izboru
2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
3 žutanjka
1 kg krumpira
10-15 dag šunke po izboru
2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
3 žutanjka
sol, papar,muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac
PRIPREMA:
1. Krumpir skuhati i pretvoriti u pire. Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom. Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće. Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji. Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku mekanu smjesu.
2. Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin. Oštrim nožem narezati šnite debele oko 1-1,5 cm.
1. Krumpir skuhati i pretvoriti u pire. Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom. Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće. Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji. Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku mekanu smjesu.
2. Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin. Oštrim nožem narezati šnite debele oko 1-1,5 cm.
3. Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4. Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.
Poslužiti uz tartar, majonezu ili salatu.
Za one koji ne vole ulje i masnoću od preostalih belanaca napravite šam, nakon sečenja uvaljajte dobivenu komade i poredajte na pek papir na plitak protvan i ubacite u pećnicu. Dobijete fino i hrskavo zadovoljstvo + nemasno
4. Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.
Poslužiti uz tartar, majonezu ili salatu.
Za one koji ne vole ulje i masnoću od preostalih belanaca napravite šam, nakon sečenja uvaljajte dobivenu komade i poredajte na pek papir na plitak protvan i ubacite u pećnicu. Dobijete fino i hrskavo zadovoljstvo + nemasno
Primjedbe
Objavi komentar