MAKEDONSKA POGAČA – za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu !
Iz jedne staaare Jugoslavenske kuharice. Kada vas uhvati panika, gosti nenajavljeni stižu, kruha nema, za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu. Može se i dodatno obogatiti začinskim biljkama, papričicama, sušenom rajčicom …
Sastojci
150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja
1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje
background-color: white; border: 0px; font-family: "Open Sans", Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 14px; font-stretch: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-variant-numeric: inherit; line-height: inherit; margin-bottom: 1.25rem; padding: 0px; vertical-align: baseline;">
Priprema
U brašno umiješajte prašak, sol, te izmrvite sir.
Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.
Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.
Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu …
Posluživanje
Dobra je topla i hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka…
Primjedbe
Objavi komentar