TORTA NAD TORTAMA : Killing me softly
Sastojci
WOW čokoladni biskvit
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
WOW čokoladni biskvit
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade
60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
Za natopiti biskvit…
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +)
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli
Za natopiti biskvit…
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +)
Fil od jagoda s maslacem
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
70 g maslaca
Kokos vanilin kremica
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml
mlijeka!
70 g maslaca
Kokos vanilin kremica
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml
mlijeka!
Priprema
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto
umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna
dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za
hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati
istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu… umiješati preostale sastojke i
snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu.
Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore
(odrezati gornji tvrdi dio).
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa
šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na
pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim
filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i
vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na
vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom – 100 g čokolade + 4
žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo
zalijepila klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira
za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u
čokoladi.
Posluživanje
Torta je delikatna, sočna, pjenasta – dobro rashlađena podsjeća na sladoledni kup. Nemojte
se bojati veće količine krem likera u kolačima jer je postotak alkohola u njima minimalan!
Osjeća se samo fantastična aroma koju daju.
Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto
umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna
dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za
hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.
Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati
istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu… umiješati preostale sastojke i
snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu.
Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore
(odrezati gornji tvrdi dio).
Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa
šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na
pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim
filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i
vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na
vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom – 100 g čokolade + 4
žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo
zalijepila klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira
za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u
čokoladi.
Posluživanje
Torta je delikatna, sočna, pjenasta – dobro rashlađena podsjeća na sladoledni kup. Nemojte
se bojati veće količine krem likera u kolačima jer je postotak alkohola u njima minimalan!
Osjeća se samo fantastična aroma koju daju.
Primjedbe
Objavi komentar