Bajadera- preukusan brzi kolac, koji se ne pece, a gotov za tren..

Potrebno:
  • 200 g badema (ili oraha,lješnjaka)
  • 250 g pettit beure keksa
  • 180 g šećera
  • 200 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g bijele čokolade
  • 9 žlica vode
  • 2 vanilin šećera
Za glazuru:
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 5 žlica ulja
  • 50 g margarina
  • 2 žlice vode
PRIPREMA:
  1. Bademe i kekse samljeti.
  2. Zagrijati u loncu na tihoj vatri šećer i vodu, miješati dok se ne otopi. Prokuhati 5 minuta. Skloniti s vatre pa umiješati margarin nasjeckan na komadiće. Miješati dok se ne otopi. Tada dodati mješavinu badema i keksa. Dobro promiješati da se dobije kompaktna masa. Podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati otopljenu čokoladu za kuhanje i dobro promiješati, a u drugi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu i promiješati. Čokolade ćete najjednostavnije otopiti i iskoristiti do maksimuma ako u manjem lončiću zagrijete vodu do vrenja, ugasite vatru pa u vodu spustite vrećicu za zamrzavanje u koju ste dodali čokoladu natrganu na kockice. Kada se sve otopi (u svega nekoliko minuta), jednostavno odrežite vrh vrećice i istisnite čokoladu na željeno mjesto, ovaj put u smjesu za bajaderu 😉
  3. Na pladanj premazan tankim slojem maslaca rukama ravnomjerno nanijeti tamniji dio, preko njega svjetliji dio. Dobro ispritiskati dlanovima i poravnati. Preko svega preliti čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da se u manjem lončiću na sasvim tihoj vatrici miješa čokolada, maslac, voda i ulje dok se potpuno ne otopi i ne ujednači.
  4. Ohladiti i rezati na prutiće.
  5. Dobar  tek!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Bogata baklava sa orasima: Originalan recept iz Bosne!

Sirnica, pogodna i za zamrzavanje

VIC DANA: ŽENA TRAŽI OD MUŽA RAZVOD