BEGOVA ČORBA!
Sastojci
400 gr kokošijeg ili pilećeg mesa
200 gr korijenastog povrća ( mrkva, peršin, celer )
50 gr maslaca
50 gr brašna
20 gr sušene bamje
400 gr kokošijeg ili pilećeg mesa
200 gr korijenastog povrća ( mrkva, peršin, celer )
50 gr maslaca
50 gr brašna
20 gr sušene bamje
1 žumanjak
50 gr kajmaka ili milerama
1/2 limuna
1 lovorov list
malo soli i bibera
50 gr kajmaka ili milerama
1/2 limuna
1 lovorov list
malo soli i bibera
Priprema
1.
Kokošije ili pileće meso operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršinom, celerom i lovorom. kada je meso kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršin i celer.
2.
U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
1.
Kokošije ili pileće meso operite, stavite u lonac, nalijte vode, posolite i kuhajte s očišćenom mrkvom, peršinom, celerom i lovorom. kada je meso kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršin i celer.
2.
U posudu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, popržite, zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.
3.
U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunova soka. Ocijedite, properite i dodajte čorbi., zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, pobiberite.
Posluživanje
Bamja se zbog sluzavosti potopi u vodu i ostavi dok ne nabubri, a zatim se isperu u nekoliko voda. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi.
U međuvremenu skuhajte bamiju u vodi s malo limunova soka. Ocijedite, properite i dodajte čorbi., zajedno prokuhajte. Razmutite žumanjak s kajmakom ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, pobiberite.
Posluživanje
Bamja se zbog sluzavosti potopi u vodu i ostavi dok ne nabubri, a zatim se isperu u nekoliko voda. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi.
Primjedbe
Objavi komentar