JEDNOSTAVNA ČOKO TORTA
SASTOJCI I PRIPREMA
Biskvit 1
5 jaja
250 g secera
250 g brasna
2 zlice kakaa
1 dl ulja
1 dl vode
1 prasak za pecivo
5 jaja
250 g secera
250 g brasna
2 zlice kakaa
1 dl ulja
1 dl vode
1 prasak za pecivo
Ispeci u okruglom kalupu 26
peci na 180 stupnjeva oko pola sata…provjeriti cackalicom kad se ohladi prerezati biskvit na tri djela
ja sam dvije korice upotrijebila u tortu, a trecu sam izmrvila, dodala ljesnjake i nutelu i napravila praline kojima sam poslije ukrasila tortu.
peci na 180 stupnjeva oko pola sata…provjeriti cackalicom kad se ohladi prerezati biskvit na tri djela
ja sam dvije korice upotrijebila u tortu, a trecu sam izmrvila, dodala ljesnjake i nutelu i napravila praline kojima sam poslije ukrasila tortu.
Biskvit 2
4bjelanjka
4zlice secera
1 zlica brasna
1mala zlica praska za pecivo
3zlice ljesnjaka krupno mljevenog
4bjelanjka
4zlice secera
1 zlica brasna
1mala zlica praska za pecivo
3zlice ljesnjaka krupno mljevenog
bjelanjke ulupati sa secerom, ostale sastojke dodati u cvrst snijeg i lagano mjesati. Peci u okruglom kalupu 26 .Ispeci dvije ovakve kore (sve skupa 8 bjelanjaka) peci na 175 stupnjeva 10-ak min.
Biskvit 3
3bjelanjka
3zlice secera
3zlice brasna
malo praska za pecivo
3bjelanjka
3zlice secera
3zlice brasna
malo praska za pecivo
peci na 175 stupnjeva 10-ak minuta biskvit malo poprskati mlijekom
Krema
1l. mlijeka
10zlica secera
1puding od vanilije
10zlica gustina
11 zutanjaka
1l. mlijeka
10zlica secera
1puding od vanilije
10zlica gustina
11 zutanjaka
Od litre mlijeka odvojiti oko 2 dcl. u koji cemo umjesati puding i gustin i zutanjke, praostalo mlijeko sa secerom kuha, kad prokuha uliti smjesu i mjesati da se stegne.
U mlako dodati 100gr . margarina I podjeliti u dva djela. U jedan dio dodati cokoladu istopljenu. Poslije u hladnu kremu izraditi slaga iz tetrapaka oko 2dcl.i dodati pola u jednu a pola u drugu kremu.
U mlako dodati 100gr . margarina I podjeliti u dva djela. U jedan dio dodati cokoladu istopljenu. Poslije u hladnu kremu izraditi slaga iz tetrapaka oko 2dcl.i dodati pola u jednu a pola u drugu kremu.
Cokoladni preljev
120gr. cokolade
malo margarina
par zlica mlijeka
istopiti da bude tecno
120gr. cokolade
malo margarina
par zlica mlijeka
istopiti da bude tecno
Slaganje
na tacnu staviti tamnu koru sa kakaom koju malo polijemo sa coko mlijekom, na nju namaziti pola bijele kreme, zatim biskvit sa ljesnjakom kojeg polijemo sa polovinom cokoladnog preljeva.
ostavimo u hladnjak da se stegne na par minuta.
mazemo polovinom cokoladne kreme, zatim ide bijeli biskvit, bijela krema, kora sa ljesnjakom, ostatak coko preljeva, opet u hladnjak na par min.
coko krema i zadnja kora sa kakaom
ostat ce vam malo krema koje mozete pomjesati i upotrijebiti za obmazivanje torte ili ukrasavanje.
ako cete je oblagati fondanom, onda ostatak kreme pojedite….fina je
na tacnu staviti tamnu koru sa kakaom koju malo polijemo sa coko mlijekom, na nju namaziti pola bijele kreme, zatim biskvit sa ljesnjakom kojeg polijemo sa polovinom cokoladnog preljeva.
ostavimo u hladnjak da se stegne na par minuta.
mazemo polovinom cokoladne kreme, zatim ide bijeli biskvit, bijela krema, kora sa ljesnjakom, ostatak coko preljeva, opet u hladnjak na par min.
coko krema i zadnja kora sa kakaom
ostat ce vam malo krema koje mozete pomjesati i upotrijebiti za obmazivanje torte ili ukrasavanje.
ako cete je oblagati fondanom, onda ostatak kreme pojedite….fina je
Izvor: http://recepti-torte-i-kolaci.blogspot.com/
Primjedbe
Objavi komentar