SVEČANA TORTA-KRALJICA : RAFFAELO TORTA KOJA JE GOTOVA ZA 30 MINUTA !!!
Trebate praviti tortu za rodjendan ili neke specijalne prilike? Pitate se šta praviti?
Ne brinite ova torta je pravo rješenje za vas. Brzo i jednostavno se pravi, a prelijepo izgleda i odličnog je ukusa.
SASTOJCI:
Ne brinite ova torta je pravo rješenje za vas. Brzo i jednostavno se pravi, a prelijepo izgleda i odličnog je ukusa.
SASTOJCI:
Za biskvit:
7 bjelanaca
150 gr šećera
vanilin šećer
prašak za pecivo
80 gr pšeničnog brašna
160 gr kokosovog brašna
Za kremu:
7 bjelanaca
150 gr šećera
vanilin šećer
prašak za pecivo
80 gr pšeničnog brašna
160 gr kokosovog brašna
Za kremu:
2 kesice pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
100 gr maslaca
120 gr šećera (u prahu)
500 ml vrhnja (slatkog)
Dodatno:
12-15 komada keksa petit
120 ml mlijeka
3 kašikice maraskina
Za posipanje:
60 gr kokosovog brašna
700 ml mlijeka
100 gr maslaca
120 gr šećera (u prahu)
500 ml vrhnja (slatkog)
Dodatno:
12-15 komada keksa petit
120 ml mlijeka
3 kašikice maraskina
Za posipanje:
60 gr kokosovog brašna
PRIPREMA:
Biskvit:
– Mutite bjelance (u snijeg) i postepeno dodavati šećer i van. šećer. Nastavite mutiti.
– U drugu posudu pomiješajte brašno i prašak zapecivo i dodajte bjelanjcima,a onda dodati i kokosovo brašno (konstantno mutite).
– Dobivenu biskvit smjesu istresite u kalup za torte i obložite ga papirom za pečenje ( promjer 26 cm).
Biskvit:
– Mutite bjelance (u snijeg) i postepeno dodavati šećer i van. šećer. Nastavite mutiti.
– U drugu posudu pomiješajte brašno i prašak zapecivo i dodajte bjelanjcima,a onda dodati i kokosovo brašno (konstantno mutite).
– Dobivenu biskvit smjesu istresite u kalup za torte i obložite ga papirom za pečenje ( promjer 26 cm).
– Rernu zagrijte i pecite na 170 stepeni, između 15 i 20 minuta,pratite da vam površina dobije laganu žutu boju.
– Kada se završi pečenje biskvit ohladite i postavite ga u tanjut tako što ćete gornju stranu okrenuti prema dole.Navlažite ga sa malo mlijeka.
Krema:
– U posudu istresite 200 ml mlijeka,dodajte žumanjke i puding od vanilije.
– Pola litra mlijek što vam je ostalo prokuhajte i pomiješajte sa smjesom. Kuhajte mješajte) dok ne počnje zgušnjavati,a onda maknite sa ringle i ostavite da se hladi.
– U posudici umutite mikserom maslac i šećer,a onda pretresite u ohlađenu kremu.
– Slatko vrhnje takođe umutite u šlag i dodajte u kremu.
– Na biskvit stavite pola kreme,zatim keks umočite u smjesu maraskina i mlijeka i redajte na kremu.Na keks ide ostatak kreme.
– Tortu začinite kokosovim brašnom,pravilno i ravnomjerno.
– Tortu ukrasite po želji i stavite ukras 3-4 Raffaelo kuglice.
– Kada se završi pečenje biskvit ohladite i postavite ga u tanjut tako što ćete gornju stranu okrenuti prema dole.Navlažite ga sa malo mlijeka.
Krema:
– U posudu istresite 200 ml mlijeka,dodajte žumanjke i puding od vanilije.
– Pola litra mlijek što vam je ostalo prokuhajte i pomiješajte sa smjesom. Kuhajte mješajte) dok ne počnje zgušnjavati,a onda maknite sa ringle i ostavite da se hladi.
– U posudici umutite mikserom maslac i šećer,a onda pretresite u ohlađenu kremu.
– Slatko vrhnje takođe umutite u šlag i dodajte u kremu.
– Na biskvit stavite pola kreme,zatim keks umočite u smjesu maraskina i mlijeka i redajte na kremu.Na keks ide ostatak kreme.
– Tortu začinite kokosovim brašnom,pravilno i ravnomjerno.
– Tortu ukrasite po želji i stavite ukras 3-4 Raffaelo kuglice.
trendistyle.net
Primjedbe
Objavi komentar