BOMBA TORTA. PRAVA BOMBA.
Prava bomba, po ukusu i po izgledu. Sa relativno malo različitih namirnica dobija se prekrasna velika torta.
Sastojci
Biskvit
6 kom jaja
6 žlica šećera
8 žlica mljevenih oraha
Biskvit
6 kom jaja
6 žlica šećera
8 žlica mljevenih oraha
3 žlice brašna
pola žličice p.z.p.
pola žličice p.z.p.
I fil
250 g maslaca ili margarina
12 žlica šećera u prahu
6 žumanjaka
15 dag mljvenih oraha
12 žlica šećera u prahu
6 žumanjaka
15 dag mljvenih oraha
15 dag plazma keksa
2 dcl soka od narandže
10 dag čokolade za kuhanje
2 dcl soka od narandže
10 dag čokolade za kuhanje
II fil
6 bjelanjak
6 žlica šećera (kristal)
2×15 dag šećera
6 bjelanjak
6 žlica šećera (kristal)
2×15 dag šećera
Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom. Polagano dodati mljevene orahe i brašno s malo p.z.p.Staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu 10 min a zatim smanjiti i peći na 180°C još oko 15 min.
2.
1.
Umutiti jaja sa šećerom. Polagano dodati mljevene orahe i brašno s malo p.z.p.Staviti peći u dobro zagrijanu pećnicu 10 min a zatim smanjiti i peći na 180°C još oko 15 min.
2.
Za I fil umutiti maslavc sa sitnim šećerom, dodavati jedno po jedno žumanca. Kada je dobro umućeno dodati mlj. orahe i plazma keks koji smo prethodno namočili u sok. Polovicu ovoga fila razmazati po biskvitu a u drugu polovicu umiješati omekšalu čokoladu te premazati po prvoj polovici fila.
3.
15 dag šećera ukuhati s malo vode a drugih 15 dag šećera karamelizirati (lagano da ne izgori) sve
3.
15 dag šećera ukuhati s malo vode a drugih 15 dag šećera karamelizirati (lagano da ne izgori) sve
dok ne počne pjeniti. Za to vrijeme umutiti bjelanjke, dodavati jednu po jednu žlicu šećera i kada se dobro učvrsti dodati prvo ukuhani šećer, zatim karamelizirani sve vrijeme miksajući. miksati dok se dobro neohladi a zatim prekriti tortu odozgo i okolo.
Primjedbe
Objavi komentar