Bogata baklava sa orasima: Originalan recept iz Bosne!
Pripremite popularnu poslasticu na ovaj način, i ona će se bukvalno topiti u ustima, a gosti će tražiti još Nema ko ne voli baklavu ! Vole je i deca i odrasli, lako se sprema, može da stoji više dana u frižideru, a da se ne pokvari... Mnogo je razloga da napravite baklavu! Ako niste sigurni koji recept da sledite, evo originalnog koji nam stiže iz srca Bosne , gde se trpeza na praznik, ali i običnim danima ne može zamisliti bez ovog slatkiša! Sastojci: 1 kg gotovih jufki (kora) za baklavu , 900 g mlevenih oraha , 100 g krupno seckanih oraha, 150 g šećera, 250 g putera i 100 ml ulja. Za agdu (preliv): 1 kg šećera, voda i limun. Priprema: Pripremiti preliv - sipajte šećer u lonac i prelijte ga vodom (da vode bude dva prsta iznad šećera). Kuvajte oko 20 minuta na jačoj vatri, može i manje, preliv n e sme da bude previše gust. Gustina treba da bude ...
Primjedbe
Objavi komentar