Kremasti cokoladni kolac
Ukusan kremasti čokoladni kolač bez pečenja, nikad brže i ukusnije do odlične poslastice koju će svi da zavole.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
50 grama keksa (mljevenog)
7 otopljenih kašika maslaca ili margarina
680 grama krem sira (ABC je odličan)
200 grama šećera u prahu + 125 grama šećera u prahu
200 grama otopljene čokolade
250 grama kikiriki putera
extrakta vanilije
50 grama keksa (mljevenog)
7 otopljenih kašika maslaca ili margarina
680 grama krem sira (ABC je odličan)
200 grama šećera u prahu + 125 grama šećera u prahu
200 grama otopljene čokolade
250 grama kikiriki putera
extrakta vanilije
Način pripreme je sljedeći:
Keks pomješajte sa otopljenim margarinom. Zatim u malom kalupu od keksa napravite tanku podlogu (koru), utapkajte i ostavite da se stisne u frižider.
U posudi umutite zajedno krem sir, sa ekstrakrom vanilije i 200 grama šećera. Kad dobijete kremstu smjesu, polako dodjite otopljenu čokoladu i mjesite da se smjesa ujednači.
Dobijenu smjesu istresite preko korice od keksa i poravnjajte. Vratite u frižider a onda spremite sljedeće: – umjesite puter od kikirikija sa šećerom u prahu i onda tu smjesu istresite lagano preko one prve, poravnjajte i vratite u frižider da se kolač ohladi najmanje 4 sata.
Keks pomješajte sa otopljenim margarinom. Zatim u malom kalupu od keksa napravite tanku podlogu (koru), utapkajte i ostavite da se stisne u frižider.
U posudi umutite zajedno krem sir, sa ekstrakrom vanilije i 200 grama šećera. Kad dobijete kremstu smjesu, polako dodjite otopljenu čokoladu i mjesite da se smjesa ujednači.
Dobijenu smjesu istresite preko korice od keksa i poravnjajte. Vratite u frižider a onda spremite sljedeće: – umjesite puter od kikirikija sa šećerom u prahu i onda tu smjesu istresite lagano preko one prve, poravnjajte i vratite u frižider da se kolač ohladi najmanje 4 sata.
Primjedbe
Objavi komentar