Pjenasta torta od jagoda sa želeom od jogurta

Sastojci

 4 osobe
  • Sastojci:/kockasti kalup20x20 ili okrugli 22cm
  • Krema:
  • 500g jagoda+ malo za dekoraciju
  • 4-5žlica šećera u prahu/po ukusu/
  • 400ml vrhnja za šlag/mliječno
  • Instant želatine Dolcela
  • Ostalo:
  • par žlica mlijeka
  • 1 žlica limoncela/opcionalno

    Priprema:

    U zdjelu stavite jaja sa šećerom i šećer vanilijom ,dodate malo soli pa sve zajedno dugo miješate mikserom da postane fino pjenasto ,dodate i koricu limuna.U drugu zdjelu pomiješate izvagano brašno sa pecivnim praškom. Kad se sve dobro izradi dodate mlijeko i ulje pa povežete u smjesu sa jajima.Postepeno dodate brašno miješajući . Zagrijete pećnicu na 180C. Biskvit prebacite u kalup za pečenje koji ste prije toga premazani maslacem i posuli brašnom ili stavili papir za pečenje.Pecite 20min.,nakon desetak minuta možete provjeriti čačkalicom ili štapićem za ražnjić.Pečeni biskvit ohladite. Ohlađeni biskvit formirate da dobijete ravnu plohu/višak pojedete hehe/prepolovite po pola.Vratite u kalup jedan biskvit ,lagano ga navlažite mlijekom u koji ste dodali malo limoncela/ili samo mlijeko/, odložite dok napravite mus.
    2.

    Želatinu spremite po upustvu na kesici pa otopite u malo vruće vode.Jagode operite,očistite ispasirate štapnim mikserom zajedno sa šećerom.Dodate otopljenu želatinu ,promiješate , dodate tučeno slatko vrhnje.Prelijete polovicu kreme preko biskvita.Stavite dugi dio biskvita/opet malo sa mlijekom pokapate/prelijete ostatkom kreme.Stavite u duboko dok ne napravite žele od jogurta/trebati će vam minutu/.. Za žele od jogurta  Namočite želatinu po upustvu na kesici.Jogurt stavite u zdjelu za miješanje , odvojite par žlica u lončić, zagrijete ga i u njemu otopite namočenu želatinu.U ostatak jogurta dodate šećer u prahu,promiješate.Spojite želatinu sa jogurtom tako da u vrući jogurt dodate par žlica jogurta sa šećerom,promiješate, pa sve promiješate sa ostatkom kreme od jogurta. Izvadite tortu iz frizera ,prelijete cijeli žele na zadnji sloj kreme. Narežete jagode na fete/krugove/pa stavite na vrh,lagano pritiskajući u žele.Odložite u frizer na pola sata.
    3.
    Stavite tortu u frižider na par sati da se do kraja stisne i poveže .Ukrasite po ukusu
    https://www.coolinarika.com

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Bogata baklava sa orasima: Originalan recept iz Bosne!

Sirnica, pogodna i za zamrzavanje

VIC DANA: ŽENA TRAŽI OD MUŽA RAZVOD